Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4055

Roman Iagupov: "Sînt recunoscător familiei mele pentru că mi-a insuflat dragostea pentru cultura și tradițiile moldovenești"

16 iun. 11:15   Showbiz
2962 0

În cadrul emisiunii "Кредо Героя", liderul formației "Zdob și Zdub", Roman Iagupov, și-a împărtășit amintirile despre părinții și copilăria sa. El a remarcat cît de diferiți au fost părinții săi.

"Tatăl meu este din stepele Zavoljiei și era un om cu adevărat pămîntean. Mi-a format un nucleu interior. Un muncitor obișnuit, un lăcătuș cu mîini de aur".

Potrivit lui Roman, mama sa, dimpotrivă, era mai creativă și mai delicată decît tatăl său. Anume ea a fost cea care i-a transmis viitorului artist dragostea pentru muzică:

"A studiat la o școală de muzică, avea o voce minunată, apoi a cîntat în "Doina", este un cor a cappella cu Veronica Garștea. Ea era din Chișinău. Cînd nu a avut succes în viață, a plecat în Rusia, l-a întîlnit acolo pe tata și l-a adus aici. Este o regiune înfloritoare, bogată. I-a plăcut totul aici, eu m-am născut acolo, am fost adus aici".

Roman Iagupov a împărtășit că este recunoscător familiei sale pentru că i-a insuflat dragostea pentru cultura și tradițiile din Moldova:


"Sînt foarte recunoscător și fericit că mă aflu aici, am crescut aici, am absorbit această culoare binecuvîntată, această regiune m-a crescut, m-am îndrăgostit de ea, iubesc Moldova, tradițiile, folclorul ei. Avem oameni minunați".

Muzicianul își amintește cu o căldură pioasă de copilăria petrecută în Strășeni:

"Nu am trăit nimic negativ, șocuri, am fost iubit, am avut o curte minunată. Am crescut aici, în suburbie, la Strășeni. Foarte internațional, cu suflet. Cîntam la chitară, pescuiam, făceam pozne, săream prin livezi și grădini. Părinții mei mi-au dăruit dragostea lor și datorită, probabil, dragostei lor, o transmit și eu copiilor mei. După părerea mea, am crescut o persoană sănătoasă și normală."

31
0
1
3
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?