Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4054

Toți inculpații din dosarul crimei din Codrii Orheiului, scutiți de pedepse

27 mai. 16:42   Societate
2295 0

Toți inculpații din dosarul morții lui Alexei Veretca din Codrii Orheiului de acum 12 ani sînt în libertate și au fost scutiți de pedepse printr-o decizie a Curții de Apel Chișinău.

Singurul inculpat care fusese anterior condamnat la opt ani de închisoare a fost eliberat de pedeapsă din motivul „intervenirii prescripției tragerii la răspundere penală”, iar alții patru, printre care și ex-deputatul democrat Constantin Țuțu, au fost eliberați de executarea pedepsei din motivul „intervenirii amnistiei” și, respectiv, al „intervenirii prescripției”, potrivit unei decizii a Curții de Apel Chișinău din 24 mai curent, transmite Ziarul de Gardă.

Potrivit unei decizii a Curții de Apel Chișinău din 24 mai curent, care poate fi contestată cu recurs la Curtea Supremă de Justiție în termen de două luni, toți inculpații din dosarul morții lui Alexei Veretca din Codrii Orheiului de acum 12 ani sînt fie amnistiați, fie au fost eliberați de pedeapsă din motivul intervenirii termenului de prescripție.

Astfel, Ion Corcodel, singurul care a fost condamnat în acest dosar, dar și Vasile Cojocaru au fost eliberați de pedeapsă, motivul fiind termenul de prescripție privind tragerea la răspundere penală. Democratul Constantin Țuțu, dar și prietenii săi, Oleg Pruteanu și Dmitri Colomeiciuc, însă au fost eliberați de executarea pedepsei din motivul „intervenirii amnistiei”.

Dosarul omorului din Codrii Orheiului a fost examinat în primă instanță între 2013 și 2016, la Judecătoria Orhei. Potrivit deciziei magistraților Judecătoriei Orhei, doar unul dintre inculpați, Ion Corcodel, a fost condamnat la opt ani de închisoare, ceilalți fiind declarați nevinovați.


Procurorii însă au atacat decizia la Curtea de Apel Chișinău. Curtea de Apel, în luna mai 2019, a menținut decizia Judecătoriei Orhei și a stabilit un singur inculpat în dosarul morții lui Alexei Veretca, pe Ion Corcodel, condamnat la 8 ani de închisoare cu executare încă de prima instanță.

Constantin Țuțu, dar și ceilalți inculpați, printre care un polițist, învinuiți de huliganism și neglijență în serviciu, au fost declarați nevinovați.

0
0
0
2
21

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?