Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Care partide ar accede în Parlament în cazul unor alegeri - sondaj

10 noi. 2015,, 11:55   Puterea
1368 9

Care partide ar accede în Parlament în cazul unor alegeri, conform unui sondaj
Foto: tribuna.md

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, în Parlament ar accede cinci partide printre care: „Partidul Nostru”, PSRM, Partidul Popular European, Platforma „DA” și PCRM. Cel puțin asta arată rezultatele unui sondaj de opinie realizat de „Magenta Consulting” la comanda Institutului Republican Internațional (IRI), informează NOI.md.

Astfel, „Partidul Nostru” ar acumula 20 la sută din sufragii, PSRM – 15 la sută, PPEM – 12%, Platforma „DA” – 7% și PCRM – 7%. Datele sondajului mai arată că PL, PD și PLDM nu ar trece pragul electoral în eventualitatea unor alegeri, înregistrînd un scor mai mic de 6%.

O altă componentă a studiului relevă că Renato Usatîi, Maia Sandu, Igor Dodon și Iurie Leancă sînt politicienii care se bucură de cea mai mare încredere în rîndul populației. La polul opus se clasează politicieni precum Vlad Plahotniuc, Vlad Filat, Nicolae Timofti, Dumitru Diacov și Ilan Șor, față de care respondenții au o atitudine negativă.

Datele au fost colectate în perioada 29 septembrie – 21 octombrie 2015. Cercetarea a fost efectuată pe un eșantion de 1500 de respondenți cu vîrsta de peste 18 ani. Marja de eroare nu depășește ± 2,8% , rata de răspuns constituind 62%.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?