X 
Arşiţa stiri: 195
Jocurile Olimpice stiri: 164
Transnistria stiri: 1458

Consilierii proeuropeni au zădărnicit ședința Consiliului municipal Chișinău

3 noi. 2015,, 17:20   Puterea
16981 3
Проевропейские советники сорвали заседание муниципального совета
Foto: actualitati.md
Fracțiunea PPEM în frunte cu Oazu Nantoi a zădărnicit ședința Consiliului municipal Chișinău (CMC). Cei cinci consilieri din partea PPEM au părăsit sala de ședință, fiind urmați de consilierii PL. Astfel, în lipsă de cvorum președintele a fost nevoit să încheie ședința, informează NOI.md.

Înainte de a părăsi sala, liderul fracțiunii Partidului Popular European din Moldova (PPEM), Oazu Nantoi, a declarat: „Constatăm cu regret că în componența prezentă în sală este imposibil de soluționat problemele orașului. Sîntem nevoiți să asistăm la un spectacol cu actori proști care i-au obosit pe cei care privesc acest spectacol pe Internet. Nu ne considerăm obligați să participăm la acest spectacol, de aceea, în semn de protest, părăsim ședința, pentru că nu dorim să ascultăm ceea ce a fost pînă acum”.

Iar problema a fost în examinarea a două chestiuni „copilărești” – cu privire la susținerea propunerii despre încheierea Acordului de cooperare dintre administrația locală și Asociația Obștească „Concordia. Proiecte sociale” și încheierea contractului privind crearea în municipiul Chișinău a serviciilor sociale „Casa comunitară” și „Locuința socială asistată”.

Socialiștii și fracțiunea comuniștilor și celor fără de partid au propus ca aceste chestiuni să fie examinate în cadrul unei comisii speciale. Liberalii i-au acuzat că nu doresc să-i ajute pe copiii orfani. După un schimb de replici, aceste probleme nu au întrunit numărul necesar de voturi (26), deoarece în sală erau doar 24 de consilieri proeuropeni. Ambele chestiuni au fost remise spre revizuire. Iar proeuropenii au decis să nu piardă timpul în discuții cu opoziția pe marginea celorlalte probleme din agenda zilei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав