X 
Arşiţa stiri: 199
Jocurile Olimpice stiri: 166
Transnistria stiri: 1415

Ghimpu: Procurorul a cerut ridicarea imunității lui Filat pentru că a aflat că va fi demis

3 noi. 2015,, 11:03   Puterea
6629 9

Ghimpu: Procurorul a cerut ridicarea imunității lui Filat pentru că a aflat că va fi demis
Foto: noi.md

Liderul PL, Mihai Ghimpu, sugerează că procurorul general ar fi cerut ridicarea imunității parlamentare a lui Vlad Filat după ce a aflat că riscă să fie demis. Declarația a fost făcută de politician în cadrul emisiunii „În profunzime”, notează NOI.md.

„Eu bănuiesc că atunci cînd a auzit că noi vrem să-l demitem în Parlament, el s-a gîndit: de ce vreți să mă eliberați pe mine, ce, eu sînt vinovat? Și atunci a venit și, în loc să-și dea demisia, a cerut ridicarea imunității lui Filat. Noi, liberalii, am cerut insistent demisia lui Gurin, PLDM nu a cerut. A făcut-o numai după ce a fost reținut domnul Filat”, a spus Ghimpu.

Politicianul a mai declarat că PL nu va face parte din coaliția de guvernare fără participarea PLDM și că nu va accepta o eventuală coalizare cu partidele de stînga. Mihai Ghimpu a lansat un apel la adresa deputaților liberal-democrați, prin care i-a îndemnat să se așeze la masa de negocieri.

„Trebuie să ne întîlnim, să avem o discuție serioasă, să renunțăm la trucurile politice. Mă adresez către colegii din PLDM: înțelegem foarte bine și situația cu președintele partidului, și demiterea Guvernului Streleț. Dar noi, cînd am venit în politică, ne-am gîndit la oameni, nu la incomoditățile noastre. Da, este trist, dureros, dar asta este lupta politică. Nici în alte state nu e totul lună”, a spus Ghimpu.

Politicianul a menționat că înțelege situația liberal-democraților, întrucît liberalii au trecut printr-o experiență similară, dar asta nu i-a oprit.

„Așa cum sîntem noi diferiți, supărați unul pe altul, altă cale nu avem. Noi am fost în locul PLDM-ului. La noi a fost mai greu – am fost decapitați, ni s-a scindat fracțiunea”, a adăugat liderul PL.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав