X 
Arşiţa stiri: 199
Jocurile Olimpice stiri: 166
Transnistria stiri: 1415

Dodon a calificat Guvernul Streleţ drept unul masochist

29 oct. 2015,, 13:43   Politică
13490 3
Foto: noi.md
În cazul căderii Guvernului Streleţ, Partidul Socialiştilor nu va susţine niciun Guvern creat de membrii Alianţei pentru Integrare Europeană. Acest fapt l-a declarat preşedintele PSRM, Igor Dodon, relatează NOI.md.

Şeful Partidului Socialiştilor i-a încriminat lui Valeriu Streleţ absenţa îndelungată în ţară în timpul mandatului său de premier: În cele 90 de zile ale mandatului dvs., domnule Streleţ, o treime din timp aţi fost plecat în străinătate. Ţara arde, dar Streleţ e la Washington. Cu ce v-aţi ocupat în această perioadă?”.

O atenţie susţinută în discursul lui Dodon a fost acordată relaţiei dintre Guvern şi Biserică: „V-aţi ocupat cu masochismul politic al PLDM. Atunci cînd e bîja, vă aduceţi aminte de Dumnezeu. Dar unde era Dumnezeu cînd înregistraţi islamul, când loveaţi în Biserică? Biserica este unul dintre elementele fundamentale ale statalității. Extinderea drepturilor homosexualilor și, totodată, inițiativele legislative care afectează independența Bisericii pun la îndoială capacitatea Guvernului, care este departe de protecția tradițiilor naționale”.

„Sîntem fermi în scopul nostru de a demite Guvernul Streleţ. La fel ca şi în anul 2013, cînd am obţinut demiterea Guvernului Filat pentru corupţie, în acelaşi an am reuşit să-l demitem pe Marian Lupu din postul de preşedinte al Parlamentului. Am votat pentru demiterea Guvernului Leancă şi Gaburici, aceeaşi soartă îl aşteaptă şi pe Guvernul Streleţ pînă la finele anului. Noi nu vom susține următorul guvern pe care veți încerca să îl învestiți”, a specificat Dodon.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав