X 
Arşiţa stiri: 195
Jocurile Olimpice stiri: 164
Transnistria stiri: 1458

E ultima ședință a Guvernului înainte de demitere?

27 oct. 2015,, 10:45   Societate
18742 5
Последнее заседание правительства перед отставкой?
Foto: publika.md
La ședința Guvernului din 28 octombrie urmează să fie examinate 31 de proiecte, inclusiv proiectul de hotărîre privind aprobarea noii componențe a colegiului Ministerului Tineretului și Sportului. Încă la începutul lunii septembrie, în vederea îndeplinirii unei revendicări înaintate de protestatarii din Piața Marii Adunări Naționale, prim-ministrul a dispus ca toate ministerele să revadă timp de o săptămînă componența colegiilor lor pentru a include reprezentanți ai societății civile. De asemenea, toate ministerele urmau să-și prezinte componența nouă a colegiilor pentru a fi aprobate printr-o singură hotărîre, informează NOI.md.

Din cîte se poate observa, doar un singur minister își prezintă noua componență a colegiului, și acesta cu mare întîrziere. Din componența colegiului vor face parte 17 membri, inclusiv 6 persoane de la minister, cîte un elev și student. Din actuala componență fac parte 15 membri, inclusiv 10 reprezentanți ai ministerului. Așa că mare diferență nu va fi, iar elevul și studentul vor fi incluși în componența colegiului de formă, pentru a arăta că sînt atrași și reprezentanți ai societății civile, cu atît mai mult că competențele colegiului au un caracter de recomandare.

Ministrul Economiei va prezenta proiectele noilor redacții ale Legii metrologiei și Legii standardizării, în locul actualelor documente, adoptate în anul 1995. Mare diferență în textele legilor nu este, cu excepția unor referințe la aplicarea parțială a cerințelor Organizației Internaționale de Metrologie și unele directive ale UE. În afară de aceasta, în proiectul Legii metrologiei în ierarhia sistemului de metrologie după Ministerul Economiei urmează Institutul Național de Metrologie, iar în proiectul Legii standardizării – Institutul Standardizării din Moldova. În textul legii – la fel, în loc standardele naționale se folosește sintagma „standardele moldovenești”.

Ministrul Transporturilor va prezenta proiectul de amendamente la Regulamentul Agenției Transportului Auto. Amendamentele prevăd majorarea statelor de personal de la 107 pînă la 120 de persoane și introducerea unei uniforme comune pentru controlorii Agenției.

Secretarul general al Cancelariei de Stat va prezenta proiectul de decizie privind includerea în componența colegiului CNA a lui Sergiu Gurduza, principalul consilier de stat al prim-ministrului. Anterior, în luna septembrie, în componența aceluiași colegiu a fost inclus și secretarul general al Cancelariei de Stat, Sergiu Palihovici.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав