Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4052

Olanda va ajuta la modernizarea horticulturii în Moldova

21 oct. 2015,, 14:45   Economie
3820 0
Голландия поможет модернизировать садоводство Молдовы
Foto: noi.md
Olanda va oferi aistență la modernizarea horticulturii în Republicii Moldova. O declarație în acest sens a fost făcută de reprezentanții Ambasadei Olandei în Republica Moldova și experții olandezi în domeniul horticulturii, în cadrul întrevederii cu ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Ion Sula. Experții olandezi au venit în țara noastră pentru a evalua sectorul horticol. Acest domeniu este considerat unul prioritar în cooperarea dintre Moldova și Olanda, informează NOI.md.

Ion Sula i-a informat pe participanții la ședință despre prioritățile şi reformele în agricultură, structura şi provocările sectorului horticol, s-a referit la politicile cheie inclusiv modernizarea sectorului știință, cercetare şi extensiune, principalele măsuri de sprijin şi proiecte de asistență externă.

Reprezentanții delegației olandeze au salutat eforturile MAIA în promovarea asocierii fermierilor mici exprimînd interesul de a avea proiecte comune de cooperare orientate inclusiv pentru modernizarea sectorul horticol bazate pe transferul de cunoștințe, dezvoltarea sistemului de extensiune în agricultură pentru fermierii din spaţiul rural.

Delegația olandeză se va afla în Republica Moldova pînă la 27 octombrie 2015. Programul de lucru include vizite la instituții de cercetare, educație, extensiune în domeniu, cu producători de legume şi fructe, întrevederi cu reprezentanții asociațiilor de profil, precum şi reprezentanții MAIA.
La propunerea ministrului Ion Sula, s-a convenit organizarea, la sfîrşitul vizitei, a unei sesiuni comune de prezentare a principalelor concluzii și oportunități identificate pentru colaborare în viitor.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?