X 
Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4062

Parlamentul a amînat audierile de vineri la solicitarea şefilor de fracţiuni

16 oct. 2015,, 11:42   Politică
2241 0
Foto: noi.md
Şedinţa Biroului permanent al Parlamentului, în cadrul căreia urma să fie aprobată agenda şedinţei plenare de vineri, a fost amînată la solicitarea liderilor de fracţiuni. Informaţia a fost confirmată de şefa Serviciului de presă al Parlamentului, Svetlana Ursu.

Ea a spus că unii preşedinţi de fracţiuni au cerut o pauză, deoarece unii deputaţi nu se pot prezenta la şedinţă în legătură cu situaţia internă de partid. Deocamdată, nu se ştie pentru cînd a fost amînată şedinţa Biroului permanent.

În cadrul şedinţei de vineri deputaţii urmau să audieze patru rapoarte: al prim-ministrului Valeriu Streleţ, cu privire la situaţia social-economică din Moldova; al Ministerului Economiei şi Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică (ANRE), cu privire la situaţia din sectorul energetic; al Băncii Naţionale şi Ministerului Finanţelor, cu privire la situaţia din sectorul financiar-bancar; al Comisiei Electorale Centrale, cu privire la alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2014 şi alegerile locale din 14 iunie 2015, în legătură cu declaraţiile fostului vicepreşedinte al CEC Ştefan Urîtu, care afirmă că rezultatele alegerilor au fost falsificate.

Aceste subiecte au figurat pe ordinea de zi a şedinţei de joi, deputaţii nu au ajuns să le examineze, deoarece procedura de retragere a imunităţii de deputat a preşedintelui PLDM, Vlad Filat, a fost discutată pînă seara. În legătură cu acest fapt, spicherul Andrian Candu le-a propus deputaţilor o pauză pînă vineri.

De la începutul sesiunii de toamnă, în septembrie, deputaţii au desfăşurat o singură şedinţă plenară, considerînd că majoritatea fragilă de 51 de voturi nu va permite alianţei de guvernare să adopte deciziile "corecte". După retragerea imunităţii şi reţinerea lui Vlad Filat de către CNA, alianţa nu are nici majoritate minimă şi acum opoziţia ar putea adopta decizii nu întocmai favorabile sieși.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?