X 
Arşiţa stiri: 195
Jocurile Olimpice stiri: 161
Transnistria stiri: 1458

Năstase: Revendicările noastre trebuie îndeplinite în termeni concreți

14 oct. 2015,, 16:40   Politică
4702 0
Нэстасе: Наши требования должны быть выполнены до 30 ноября
Foto: tribuna.md
Consiliul Marii Adunări Naționale i-a înaintat conducerii țării un șir de revendicări cheie. Președintele Consiliul Marii Adunări Naționale, Andrei Năstase a declarat că revendicările trebuie îndeplinite în termeni concreți, informează NOI.md.

În cadrul Primului Forum Public care se desfășoară la Palatul Republicii, Andrei Năstase a citit declarația protestatarilor, prin care aceștea au înaintat autorităților un ultimatum – îndeplinirea mai multor revendicări într-un termen concret. Astfel, Consiliul Marii Adunări Naționale cere demiterea unor figuri politice cheie nu mai tîrziu de 20 octombrie. Printre funcționarii vizați se numără procurorul general, Corneliu Gurin, directorul CNA, Viorel Chetraru, președintele CEC, Iurie Ciocan, președintele Curții Supreme de Justiție, Mihai Poalelungi.

Protestatarii mai cer o procedură transparentă de alegere a noilor conducători ai acestor instituții pînă la 30 noiembrie. Totodată, Andrei Năstase a cerut ca pînă la 30 noiembrie să fie revizuite tarifele la serviciile comunale și să includă postul „Jurnal TV” în grila generală de emisie și în primul multiplex digital.

La eveniment participă conducerea de vîrf a statului, reprezentanții puterii de toate nivelele și reprezentanți ai societății civile.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав