Transnistria stiri: 1448
Preşedintele stiri: 4073

În Moldova pe copii germani erau testate substanțe psihotrope

14 oct. 2015,, 16:30   Societate
4464 0

В Молдове испытывали психотропное вещество на немецких детях
Foto: newspress.com.ua

Caz ieșit din comun înregistrat în Republica Moldova. Un grup de copii din familii social-vulnerabile din Germania erau folosiți pentru testarea unei substanțe psihotrope, informează NOI.md.

Potrivit șefului Centrului pentru Combaterea Traficului de Persoane din cadrul MAI, Iurie Podarilov, în cadrul unei operațiuni speciale a fost eliberat un grup de copii care erau folosiți pentru testarea unei substanțe psihotrope. 14 copii cu vîrsta cuprinsă între 12 și 16 ani erau întreținuți în condiții antiigienice în case din municipiul Chișinău, raioanele Criuleni, Anenii Noi și Ialoveni.

Copiii au fost aduși din familii social-vulnerabile din Germania. Părinților li s-a comunicat că copiii lor participă la un program de reeducare și socializare. Totodată, părinții nu știau că pe copiii lor vor fi testate substanțe psihotrope.

Inițial, copiii au fost aduși în Crimeea, de unde la începutul anului 2014 au fost transportați în regiunea Odesa. Din cauza instabilității politice din Ucraina, copiii au fost duși în alte țări, inclusiv Moldova.

Copiii erau întreținuți pe bani alocați de un ONG german. În rezultatul unor măsuri operative, s-a stabilit că conducătorii grupării criminale respective au primit din Germania transferuri bănești în mărime de peste 300 de mii de euro.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?