Transnistria stiri: 1448
Preşedintele stiri: 4073

Platforma „DA” solicită deputaților convocarea urgentă a Parlamentului

19 sep. 2015,, 11:00   Politică
17576 5
Платформа "ДА" требует от депутатов срочного созыва парламента
Foto: infotag.md
Platforma „Demnitate și Adevăr ”(„DA”) solicită deputaților convocarea urgentă a Parlamentului și satisfacerea revendicărilor protestatarilor.

După cum a spus președintele Consiliului Marii Adunări Naționale Andrei Năstase, „manifestanții au decis să picheteze sediile partidelor, solicitînd convocarea în regim de urgență a Parlamentului și îndeplinirea revendicărilor protestatarilor, anume, demiterea guvernatorului Băncii Naționale, șefilor Centrului Naționale Anticorupție, Comisiei Electorale Centrale, Curții Supreme de Justiție, Consiliului Coordonator al Audiovizualului, precum și desfășurarea alegerilor parlamentare anticipate și demiterea Președintelui țării”.

Membrul platformei „DA” Vasile Năstase a menționat că „Filat în 2007 a spus că Plahotniuc este un păpușar, iar acum fură bani împreună cu dînsul. În 2008 el spunea că Voronin este un bandit, iar în actualul Parlament ei sunt împreună”.

„N-o să vă ascundeți de oamenii, care sunt revoltați de ceea ce faceți. Dați-vă demisia!”, - a spus de la tribuna orășelului de corturi din Piață Vasile Năstase.

Manifestanții au scandat la sediile partidelor parlamentare „Filat, nu uita, închisoarea este casa ta!”, „Plahotniuc, nu uita, închisoarea este casa ta!”, „Demisia!”, „Rușine!”, „Cerem convocarea urgentă a Parlamentului!”.

Potrivit datelor organizatorilor, la proteste au participat 150-200 de persoane, conform datelor poliției – circa 100 de persoane.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?