Transnistria stiri: 1328
Eurovision stiri: 495

Parlamentari ruşi denunţă exerciţiile NATO drept o ameninţare şi o provocare

20 aug. 2015,, 16:20   Externe
2302 1

Foto: ruvr.ru

Parlamentari ruşi denunţă cele mai ample exerciţii ale forţelor aeropurtate organizate în Europa de la sfîrşitul Războiului Rece încoace drept o ameninţare şi o provocare, relatează postul Radio Free Europe-Radio Liberty (RFE-RL) în pagina electronică.

La manevre - intitulate Swift Reponse 15 - participă aproape 5.000 de militari din 11 state membre NATO. Ele se desfăşoară - începînd din 15 august şi pînă pe 13 septembrie - în Germania, Italia, Bulgaria şi Romînia.

Armata americană, care a anunţat aceste exerciţii marţi, a subliniat că ele vizează să demonstreze capacităţile de "reacţie ultrarapidă" şi de apărare a unei "Europe puternice şi sigure".

Însă Vladimir Komoiedov, preşedintele Comisiei pentru Apărare din cadrul Dumei de Stat (Camera inferioară a Parlamentului rus) a ameninţat miercuri că - în răspuns - Rusia îşi menţine forţele "în alertă".

Konstantin Kosaciov, preşedintele Comisiei pentru Apărare din cadrul Consiliului Federaţiei ruse (Camera superioară a Parlamentului rus) a apreciat că aceste exerciţii îşi au originea într-o escaladare recentă a confruntărilor armate în estul Ucrainei.

"Efectuarea unor exerciţii NATO la scară largă echivalează cu efectuarea unei operaţiuni de acoperire sau de susţinere a altei aventuri a Kievului", a apreciat Kosaciov.

În opinia sa, acest "hiperexeciţiu" mai degrabă subminează securitatea Europei decît să o consolideze.

"Europa este sigură şi puternică atunci cînd zăngănitul săbiilor este mai mic", a apreciat senatorul rus.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Alegeri: Ce părere aveți despre inițiativa de a introduce votul prin corespondență?