X 
Arşiţa stiri: 199
Jocurile Olimpice stiri: 169
Transnistria stiri: 1415

Pentagonul a estimat gradul de pregătire de un război cu Rusia

15 aug. 2015,, 20:00   Externe
8288 10

Foto: flag.org

Statele Unite ale Americii nu sunt pregătite pentru o campanie lungă împotriva Rusiei, scrie The Daily Beast. Despre aceasta au declarat jurnaliştilor surse anonime din Pentagon.

"Militarii americani au făcut calcule în ceea ce privește un conflict militar prelungit cu Moscova şi pentru partea americană acestea sunt încurajatoare", - subliniază ediția online.

Din punctul de vedere al militarilor americani după 15 de ani de luptă împotriva terorismului, forțele terestre americane sunt prost pregătite pentru un posibil conflict militar cu Rusia în ceea ce privește logistica și numărul efectivului.

"Este probabil să învingem Rusia? Da, dar ar trebuie puse în acţiune toate forțele de care dispunem. Nu suntem pregătiți pentru aceasta în măsura în care ne-am dori", - a declarat unul dintre reprezentanții Pentagonului pentru The Daily Beast.

Un alt reprezentant al departamentului, la rândul său, a declarat că aplicaţiile armatei SUA au arătat că războiul din Afganistan și Irak au epuizat capacitatea SUA de a desfășura ostilități pe termen lung.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав