X 
Transnistria stiri: 1447
Preşedintele stiri: 4072

Serviciul Vamal rus încă nu a permis importul conservelor moldoveneşti

13 aug. 2015,, 15:30   Economie
3438 0
Российская таможня еще не дала «добро» молдавским консервам
Foto: tvc.ru
La 7 august, „Rospotrebnadzor”-ul a anulat restricţiile, introduse în 2014, privind importul în Federaţia Rusă a producţiei celor două companii moldoveneşti: S.A. „Alfa-Nistru” şi S.A. „Natur-Bravo”. Într-un comunicat de presă al agenţiei este menţionat faptul că informaţia a fost transmisă Serviciului Vamal Federal şi organelor autorizate ale ţărilor din Uniunea Economică Eurasiatică. Însă, potrivit informaţiilor NOI.md, Serviciul Vamal rus încă nu a permis importarea producţiei moldoveneşti.

Cu toate acestea, în pofida embargoului impus, conservele moldoveneşti puteau fi importate în reg. Leningrad. Spre exemplu, S.A. „Natur-Bravo” şi-a exportat într-acolo producţia şi în 2014 şi în 2015, în alte regiuni ale Rusiei nu avea voie însă să o facă. În prezent, compania aşteaptă ca Serviciul Vamal să permită exportul conservelor moldoveneşti la Moscova, dat fiind faptul că, contractele de livrare, încheiate înainte de embargou, nu au fost anulate.

Dar depozitele celor trei fabrici de conserve din cadrul holdingului „Natur-Bravo” sînt pline cu conserve din recolta de anul trecut. Spre exemplu, la Fabrica de Conserve Cupcini a rămas nevîndută producţie în sumă de 90 de milioane de lei.

„Deocamdată, primim producţia pentru prelucrare fără plată, ne înţelegem din cuvînt – a menţionat directorul întreprinderii, Valeriu Cecan. – Vom stabili preţurile la sfîrşitul sezonului şi presupunem că nu vor fi mai mici, decît anul trecut. Anul acesta, din cauză că e secetă, la fabricile de conserve se aduce mai puţină producţie, decît anul trecut. Am prelucrat deja mazărea verde, conservăm cîte puţin castraveţi, dovlecei şi ne pregătim să recepţionăm roşii. Ne punem speranţa în exporturi. Am vîndut foarte puţin din recolta anului 2014 - pe piaţa internă, în Uzbekistan şi în reg. Leningrad”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?