X 
Arşiţa stiri: 199
Jocurile Olimpice stiri: 164
Transnistria stiri: 1415

Moldova – ţara minunilor!

12 aug. 2015,, 09:45   Societate
7803 4

Foto: sputnik.md

Pe traseele naţionale sînt instalate indicatoare rutiere care induc în eroare conducătorii auto.

Un indicator rutier care mai mult induce în eroare, decît ghidează şoferii este instalat pe traseul spre Soroca şi Otaci. Un cititor al Ziarului Nostru din Soroca a trimis la redacţie o imagine foto din care două indicatoare plasate la un pas unul de altul indică distanţă diferită pînă la Soroca şi Otaci.

Şoferii care se uită la primul indicator înţeleg că pînă la Soroca mai au de parcurs 7 kilometri, iar pînă la Otaci – 26 de km.

Al doilea indicator însă informează conducătorii auto că pînă la Soroca sînt 12 km, iar pînă la Otaci – 42 km.

Sputnik a luat legătura cu Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor ca să afle logica acestei situaţii. La serviciul de presă al instituţiei ni s-a răspuns că „acum la minister are loc o reformă de personal, de aceea este mai bine să sunăm în anticamera ministrului”.

În anticameră am fost ghidaţi către şeful Direcţiei transport rutier, Gheorghe Ambrozie. Aici însă nimeni nu a fost de găsit pentru a ne da o explicaţie.

Sputnik a realizat un sondaj de opinie printre şoferi pentru a afla care este prima reacţie a acestora cînd văd astfel de indicatoare.

„Din ceea ce văd, pot face doar o concluzie: bani pentru reparaţia drumului s-au găsit, iar pentru o aritmetică elementară – nu”, a declarat pentru Sputnik, unul dintre conducătorii auto.

Un alt participant la trafic a spus că prima sa reacţie este nedumerirea. „Straniu, cum persoanele responsabile de instalarea indicatoarelor nu au observat ce au instalat”.

„Din ceea ce vedem la această intersecţie, este clar că în Moldova mai degrabă trebuie să credem în sistemele de navigare GPS, care sînt mai sigure decît indicatoarele rutiere”, a declarat un alt conducător auto pentru Sputnik.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав