X 
Transnistria stiri: 1404
Preşedintele stiri: 4064

Scotland Yard acuză: Rusia a comis un atac radioactiv la Londra

8 aug. 2015,, 19:00   Externe
5610 5

Foto: infobiz.md

"Pentru prima data Scotland Yard a acuzat oficial Rusia de comiterea unui atac radioactiv la Londra", scrie incomemagazine.ro cu referire la The Daily Beast.

"Ancheta deosebit de munitioasa si munca depusa de criminalisti au convins justitia britanica si serviciile de securitate ca in spatele planului de asasinare a lui Aleksandr Litvinenko s-a aflat Kremlinul. Fostul fugar rus a fost otravit cu ceai, unde a fost adaugat izotop de poloniu-210", scrie publicatia citata.

"Impotriva lui Lugovoi si Kovtun exista dovezi stiintifice", au explicat responsabilii Scotland Yard. "Nu conteaza cate medalii a agatat presedintele Vladimir Putin in pieptul lui Lugavoi pentru merite deosebite. Nu conteaza nici cat de vertiginoasa a fost si, probabil, va mai fi, cariera politica a lui Kovtun sau de cate ori a promis Kovtun sa faca praf aceasta ancheta. Lugovoi si Kovtun nu au raspunsuri convingatoare la o serie intreaga de intrebari si, cel mai important, nu pot explica urma de poloniu lasata in urma lor", au explicat oficialii Scotland Yard.

"Dovezile ne permit sa presupunem ca singura explicatie logica este ca, intr-o forma sau alta, statul rus este implicat in asasinarea lui Litvinenko", au concluzionat ei.

"Niciodata nu vom afla cat de periculoasa pentru populatie in general a fost contaminarea radioactiva cu poloniu si care vor fi, pe termen lung, consecintele acestei actiuni pentru londonezi", au adaugat reprezentantii Scotland Yard.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?