Transnistria stiri: 1448
Preşedintele stiri: 4073

Rusia a blocat rezoluția Consiliului de Securitate al ONU privind tragedia aviatică din estul Ucrainei

30 iul. 2015,, 10:45   Externe
2352 4

Foto: ruvr.ru

Rusia şi-a exercitat dreptul de veto în Consiliul de Securitate al ONU, pentru a blocarezoluţia de creare a unui tribunal internaţional care să pedepsească vinovaţii pentru tragedia aviatică din estul Ucrainei.

Dintre cei 15 membri, 11 au votat în favoarea documentului, iar trei s-au abţinut - China, Venezuela și Angola.

Rusia şi-a explicat poziţia prin faptul că un tribunal internaţional nu va fi suficient de obiectiv pentru a lua o decizie corectă.

"Această instituţie ar putea să reziste în faţa propagandei agresive din partea presei? Ar putea face faţă presiunilor a ceea ce este, în mod evident, o comandă politică?", a spus ambasadorul Rusiei la ONU, Vitali Ciurkin.

Reprezentantul Ucrainei a criticat poziţia Rusiei.

"Este vorba despre responsabilitatea criminalilor, nu despre politică. Sîntem dezamăgiţi de faptul că Rusia continuă să confunde aceste lucruri", a spus ministrul de Externe al Ucrainei, Pavlo Klimkin.

298 de oameni au murit în luna iulie a anului trecut, în urma prăbuşirii unui avion malaezian, care efectua cursa Amsterdam-Kuala Lumpur.

Ucraina şi ţările occidentale susţin că aparatul de zbor a fost doborît de separatiştii proruşi din regiunea Doneţk sau a militarilor ruşi care îi susţin.

Moscova şi militanţii proruşi resping acuzaţiile.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?