X 
Arşiţa stiri: 195
Jocurile Olimpice stiri: 164
Transnistria stiri: 1458

Curtea Constituțională a avizat pozitiv inițiativa privind modificarea procedurii de alegere a șefului statului

24 iul. 2015,, 11:45   Politică
3508 6

Curtea Constituțională a avizat pozitiv inițiativa privind modificarea procedurii de alegere a șefului statului
Foto: moldova24.net

Inițiativa PLDM, PD și PL privind modificarea procedurii de alegere a șefului statului a fost avizată pozitiv de Curtea Constituțională. Membrii Curții au decis astăzi că inițiativa este conformă legii supreme și poate fi înaintată spre examinare Parlamentului, informează NOI.md.

Totodată, magistrații Curții au amintit că modificarea articolului 78 din Constituție, care se referă la procedura de alegere a șefului statului, poate avea loc după cel puțin șase luni de la data prezentării inițiativei.

„Proiectul de lege constituţională privind revizuirea art.78 alin. (3) din Constituţie nu depăşeşte limitele de revizuire a Constituţiei impuse de dispoziţiile constituţionale şi poate fi înaintat spre examinare Parlamentului. Proiectul de lege constituţională privind revizuirea art.78 alin. (3) din Constituţie poate fi adoptat după cel puţin 6 luni de la data prezentării iniţiativei de modificare a Constituției”, se arată în hotărîrea Curții Constituționale.

Menționăm că sesizarea a fost depusă la CC de un grup format din 46 de deputați din partea PLDM, PD și PL, după ce liderii celor trei formațiuni au convenit asupra organizării unui referendum pe marginea modificării procedurii de alegere a șefului statului. Astfel, cele trei partide propun ca președintele țării să fie ales din trei încercări tot de Parlament: la prima etapă - cu 61 de voturi, la a doua – cu 57 de voturi, iar la a treia - cu 51 de voturi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав