Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4024

Găgăuzia și regiunea Moghiliov din Belarus intenționează să creeze o întreprindere mixtă de asamblare a tractoarelor

21 iul. 2015,, 12:45   Economie
2615 0
Гагаузия и Могилевская область Беларуси намерены создать СП по сборке тракторов
Foto: vlah.md
Regiunea Moghiliov a Republicii Belarus este interesată de cooperarea cu Găgăuzia în domeniul producerii semințelor, precum și intenționează să creeze în autonomie o întreprindere mixtă de asamblare a tractoarelor de dimensiuni mici. Acest fapt l-a declarant bașcanul (șeful) Găgăuziei, Irina Vlah, comentînd rezultatele vizitei sale oficiale în Belarus, în componența delegației Moldovei la 16-17 iulie și calificînd-o drept fructuoasă, relatează NOI.md.

Potrivit comunicatului Comitetului Executiv al Găgăuziei, șefa autonomiei a specificat că în cadrul vizitei delegației moldovenești la Minsk au fost susținute întrevederi cu președintele Republicii Belarus, Alexandr Lukașenko, precum și conducerea Guvernului belarus și a ambelor camere ale Parlamentului.

În afară de aceasta, Irina Vlah a susținut la Minsk o întrevedere cu reprezentanții diasporei găgăuze, unul dintre care este doctorul în științe biologice Ivan Cîssa.

„Am reușit să ne întîlnim cu Președintele Republicii Belarus, Alexandr Lukașenko, care cunoaște foarte bine situația în Găgăuzia și este informat despre procesele economice și politice în autonomie”, a menționat bașcanul autonomiei.

Șeful regiunii a specificat, în deosebi, semnarea Acordului de cooperare cu regiunea Minsk și a planului de acțiuni cu regiunea Moghiliov. Documentele au fost semnate în prezența celor doi președinți ai țării.
Potrivit spuselor Irinei Vlah, conducerea regiunii Moghiliov este interesată de cooperarea cu Găgăuzia în domeniul producerii semințelor.

„Colegii belaruși sînt interesați de cooperarea în domeniul producerii semințelor: de porumb, floarea soarelui și lucernă. Guvernatorul regiunii Moghiliov a mai lansat ideea de a deschide în Găgăuzia o întreprindere mixtă de asamblare a tractoarelor de dimensiuni mici”, a explicat Irina Vlah.

În acest context șefa autonomiei a dispus organizarea vizitei delegațiilor regiunii Moghiliov și Minsk în Găgăuzia. Se presupune că Planul de acțiuni pentru realizarea Acordului de cooperare cu regiunea Minsk va fi semnat în noiembrie 2015, în cadrul Forumului investițional.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?