X 
Arşiţa stiri: 195
Jocurile Olimpice stiri: 164
Transnistria stiri: 1458

Canicula face victime: Un bărbat a murit într-un troleibuz, iar alţi trei s-au înecat

20 iul. 2015,, 12:35   Societate
2452 0

Жертвы столичного зноя: один человек скончался, за помощью врачей обратились 300 человек
Foto: moldnews.md

Canicula face victime. Un bărbat şi-a pierdut viaţa ieri în centrul Capitalei. Medicii presupun că decesul a survenit după expunerea îndelungată la soare. În același timp, zilele trecute, trei bărbați au murit înecați în bazinele acvatice din țară.

"O persoană care a fost afectată de insolaţie, în jurul orelor 09:00, ieri în troleibuz, în faţa cinematografului "Patria" a decedat subit. Poate fi o insuficienţă cardiacă subită sau o tromboembolie pulmonară, asta urmează să stabilească medicina legală", a spus purtătorul de cuvânt al Spitalul de Urgenţă, Romeo Scerbina.

În zilele caniculare, medicii au înregistrat peste o mie de solicitări. Majoritatea apelurilor au fost de la persoanele care suferă de afecţiuni cardiace. În acelaşi timp, trei bărbaţi de 34, 36 și 54 de ani s-au înecat în lacurile din ţară.

"Un bărbat născut în anul 1961 a mers la scăldat şi nu s-a mai întors. Un alt bărbat a decedat în timp ce se scălda în râul Nistru. Şi ultima persoană care şi-a pierdut viaţa la scăldat este din localitatea Bravicea, raionul Călăraşi", a precizat ofiţer de presă al Serviciului Situaţii Excepţionale, Liliana Puşcaşu.

Tot ieri, salvatorii au intervenit pentru a stinge două incendii de vegetaţie. Flăcările au pârjolit aproximativ 17 hectare de iarbă uscată.

Potrivit meteorologilor, Codul portocaliu de caniculă rămâne valabil şi astăzi. În schimb, în a doua jumătate a zilei sunt posibile ploi de scurtă durată cu descărcări electrice în nordul şi centrul ţării. De marţi, vremea se răcoreşte uşor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав