X 
Arşiţa stiri: 195
Jocurile Olimpice stiri: 164
Transnistria stiri: 1458

Încă două persoane, condamnate pentru amenințări la adresa securității statului

20 iul. 2015,, 10:27   Societate
2132 0

Încă două persoane, condamnate pentru amenințări la adresa securității statului
Foto: actualitati.md

Doi tineri au fost condamnaţi la 5 ani închisoare cu suspendare pentru pregătirea acţiunilor de destabilizare a ordinii în stat. Cei doi au fost găsiți vinovați de instruirea și acordarea suportului serviciilor secrete străine în scop terorist şi pregătirea la participarea unei formaţiuni paramilitare ilegale, informează NOI.md.

La începutul lunii august 2014 şi în aprilie curent, prin sentinţa Judecătoriei Comrat, alţi trei tineri au fost condamnaţi pentru atentarea la ordinea constituţională la cîte 5 ani de închisoare, cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei pe un termen de probă de 5 ani şi privarea de dreptul de a activa în domeniul circuitului de arme pe o perioadă de 5 ani. Cei trei inculpaţi şi-au recunoscut vinovăţia, au colaborat cu organul de anchetă, divulgînd numele complicilor şi alte detalii relevante.

În luna septembrie 2014, alţi doi complici ai acestora au fost deferiţi justiţiei pentru 5 capete de acuzare, inclusiv pentru: asigurarea mercenarilor, trădare de Patrie, recrutarea, instruirea şi acordarea suportului serviciilor secrete străine în scop terorist, pregătirea la organizarea unei formaţiuni paramilitare ilegale, pregătirea pentru procurarea armelor şi muniţiilor fără autorizaţie corespunzătoare, săvîrşite de mai multe persoane.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав