X 
Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4062

General Comandantul Gărzii Naționale a Carolinei de Nord în vizită în Moldova

17 iul. 2015,, 14:45   Societate
3156 3
В Молдову приехал командующий Национальной гвардией Северной Каролины
Foto: noi.md
În perioada 15-17 iulie, General Comandantul trupelor terestre si de aviație a Gărzii Naționale a Carolinei de Nord, SUA, Generalul Maior Greg Lusk, a efectuat o vizită în Moldova în cadrul cooperării bilaterale între Moldova și statul Carolina de Nord.

Pe parcursul vizitei Generalul Lusk s-a întâlnit cu oficiali militari, inclusiv cu Ministrul Apărării în exercițiu Viorel Cibotaru, Comandantul Forțelor Armate ale Moldovei, Generalul de Brigadă Igor Gorgan și cu comandanții câtorva unități militare ale Armatei Naționale a Moldovei. La întrevederea cu Ministrul Apărării în exercițiu Viorel Cibotaru, Generalul Lusk a accentuat cum Garda Națională a Carolinei de Nord ar putea ajuta Moldova la dezvoltarea capacităților sale militare, în domeniul securității cibernetice, a misiunilor pacificatoare și în domeniul medical. Ministrul în exercițiu Cibotaru a exprimat gratitudine pentru cooperarea bilaterală, și în particular pentru transferarea vehiculelor Humvee (High Mobility Multi-wheeled Vehicles), care a ajutat la creșterea capacității Armatei Naționale a Moldovei de a contribui la misiunile internaționale.

Generalul Lusk a mai vizitat orașul Bălți pentru a vedea desfășurarea exercițiilor militare cu participarea Armatei Naționale și a militarilor din Garda Națională a Carolinei de Nord.

Din 1995 prin Parteneriatul de Stat Carolina de Nord - Moldova copiii defavorizați din Moldova au primit tratament dentar gratis, iar ajutorul umanitar acordat Moldovei se ridică la zeci de mii de dolari. Garda Națională a Carolinei de Nord a oferit la fel instruire și asistența tehnică militarilor din Moldova, ajutând batalionul 22 a Moldovei să se alinieze standardelor internaționale pacificatoare.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?