X 
Transnistria stiri: 1402
Preşedintele stiri: 4058

Procuratura Generală lansează sistemul informațional „E-Dosar”

16 iul. 2015,, 12:45   Societate
3772 7

Procuratura Generală lansează sistemul informațional „E-Dosar”
Foto: noi.md

Toată informația cu privire la mersul anchetelor penale inițiate de organele procuraturii va fi stocată într-un sistem electronic automatizat. Sistemul, intitulat „Registrul informaţiilor criminalistice şi criminologice” (E-Dosar), a fost elaborat de Procuratura Generală, în parteneriat cu Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare și are drept scop simplificarea muncii procurorilor, informează NOI.md.

„Venim cu un suport pentru a ușura munca atît a procurorilor, cît și a ofițerilor de urmărire penală. Este vorba de crearea unui spațiu informațional unic al organelor de drept, care prevede încadrarea mai multor module ale Ministerului Afacerilor Interne, Centrului Naţional Anticorupţie, Serviciului Vamal, Ministerului Justiţiei, pentru a reflecta la modul real starea criminogenă pe țară. Toată informația ce se referă la sesizarea organelor de drept va fi scanată și transformată în format digital. Informația va fi accesibilă pentru toți procurorii”, a precizat șeful Secţiei tehnologii informaţionale şi investigaţii ale infracţiunilor în domeniul informaticii din cadrul Procuraturii Generale, Veaceslav Soltan.

Potrivit procurorului, în baza centralizată de date vor fi reflectate informații cu privire la toate etapele procesului penal: începînd cu sesizarea, urmărirea penală, judecarea și executarea hotărîrii instanței. Totodată, informația din sistem va fi în permanență actualiză.

„Ne propunem ca schimbul de informații între organele de drept să fie executat prin intermediul sistemului informațional cu aplicarea semnăturii digitale. Ulterior, dosarul va putea fi prezentat instanței de judecată în format electronic”, a adăugat Soltan.

Precizăm că elaborarea şi implementarea Sistemului informațional automatizat este prevăzută în Strategia de reformă a sectorului justiţiei. Implementarea proiectului a fost posibilă grație suportului bugetar oferit în anii 2013-2014 de Uniunea Europeană, pentru reforma justiției.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?