X 
Transnistria stiri: 1405
Preşedintele stiri: 4065

Deputaţii din nou şi-au luat vacanţă, din cauza negocierilor pentru formarea majorităţii parlamentare

15 iul. 2015,, 10:20   Politică
2406 4
Депутаты устроили очередные выходные из-за переговоров по созданию новой коалиции
Foto: golos.md
Şedinţele plenare ale Parlamentului de săptămîna aceasta posibil nu vor avea loc din cauza negocierilor între liderii PLDM, PDM şi PL privind formarea coaliţiei de guvernare şi a majorităţii parlamentare, notează agenţia "Infotag" cu referire la secretariatul Parlamentului.

Ședinţa Biroului permanent, planificată pentru marţi, a fost anulată, fără a fi prezentate motivele. Pentru mulţi deputaţi decizia a devenit o surpriză, iar unii au presupus că amînarea şedinţelor este cauzată de negocierile de formare a alianței de guvernare.

"Am auzit despre lipsa şedinţelor, dar deocamdată nu am primit informaţie oficială. Posibil, decizia este legată de negocieri, deoarece liderii partidelor proeuropene desfăşoară şedinţe. De asemenea, în Parlament sînt puţine proiecte de lege care necesită mult timp pentru adoptare. Sînt sigur că vom reuşi să atingem sarcinile propuse pentru sesiunea primăvară-vară pînă la sfîrşitul lunii iulie", a spus preşedintele Comisiei parlamentare pentru economie, buget şi finanţe, liberal-democratul Ştefan Creangă.

Și secretarul executiv al CC al Partidului Comuniştilor (PCRM), Artur Reşetnicov, asociază lipsa şedinţelor cu negocierile.

"Vedem cît de productive sînt negocierile dintre PLDM, PDM şi PL, şi evident că pentru liderii acestor partide este mai convenabil să desfăşoare şedinţe privind coaliţia decît şedinţe plenare. De asemenea, pe ordinea de zi sînt foarte puţine proiecte, deoarece, din lipsă de guvern, sînt multe iniţiative care nu pot fi executate şi adoptarea lor a fost amînată pînă la aprobarea noii componenţe a cabinetului de miniştri", a spus el.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?