X 
Transnistria stiri: 1404
Preşedintele stiri: 4064

ANRE va examina noile tarife la electricitate și gazele naturale pe 17 iulie

14 iul. 2015,, 11:10   Economie
3223 5
НАРЭ рассмотрит новые тарифы на газ и свет 17 июля
Foto: n4.md
Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a anunțat că la 17 iulie va convoca o ședință publică pentru examinarea solicitărilor de aprobare a noilor tarife la energia electrică și gazele naturale prezentate anterior de operatori, informează NOI.md. La ședință sînt invitați reprezentanții societății civile, asociațiilor de protecție a consumatorilor, mass-mediei, experți în domeniul energetic, alte persoane interesate.

Amintim că în a doua jumătate a lunii martie, ANRE a organizat trei audieri publice pe marginea solicitărilor de aprobare a noilor tarife reglementate la energia electrică şi la gazele naturale parvenite de la companiile „RED Union Fenosa”, „Gas Natural Fenosa Furnizare Energie”, „Moldovagaz”, „RED Nord” şi „RED Nord-Vest”. Ultima dată ANRE a modificat tarifele reglementate la livrarea gazelor naturale și a energiei electrice în septembrie 2011 și mai 2012, respectiv. Reprezentanții companiilor „RED Union Fenosa”, „Gas Natural Fenosa Furnizare Energie”, „Moldovagaz”, „RED Nord” şi „RED Nord-Vest” au solicitat majorarea tarifelor la energia electrică și gazele naturale pentru consumatorii finali cu circa 50-60%, avînd în vedere deprecierea puternică a leului față de dolarul SUA.

Specialiştii ANRE au declarat că au examinat şi verificat cu meticulozitate toate materialele şi calculele prezentate de operatori, iar la examinarea tarifelor noi la energia electrică Agenția se va ghida de principiul „unei eficiențe maxime cu cheltuieli minime”.

Directorul ANRE, Sergiu Ciobanu, a declarat anterior că Agenția nu va accepta solicitarea de a majora tariful la electricitate cu 60%, lăsînd să se înțeleagă că tariful va fi majorat, dar nu atît de semnificativ.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?