X 
Arşiţa stiri: 199
Jocurile Olimpice stiri: 166
Transnistria stiri: 1415

Leancă: Bani nu sînt din cauza prostiei liderilor noștri

13 iul. 2015,, 08:35   Politică
3442 5
Лянкэ: Денег нет по глупости наших лидеров
Foto: epochtimes.md
„Banii prevăzuți în buget nu vor ajunge în acest an. În cel mai bun caz – spre sfîrșitul anului”, a declarat fostul prim-ministru Iurie Leancă în cadrul unui interviu acordat postului de televiziune RTR Moldova, relatează NOI.md.

„Am impresia că toți cred că Moldova este buricul pămîntului și la FMI, și la Banca Mondială, și la Bruxelles vor aștepta cînd la noi va fi format guvernul de coaliție și nimeni nu va ieși în concediu. Însă liderii partidelor care susțin negocieri trebuie să înțeleagă că după crearea Guvernului va fi expediată o invitație la Washington și va fi nevoie de cel puțin două-trei săptămîni. Și dacă cineva a plecat în concediu, înseamnă că Misiunea FMI va sosi doar în septembrie. Și chiar dacă totul va fi bine și vom avea majoritate în Parlament, va trebui să mai așteptăm două-trei luni pentru ca Consiliul Director al FMI să adopte decizia de finanțare. Este clar că banii prevăzuți în buget nu vor ajunge în acest an. În cel mai bun caz –spre sfîrșitul anului”, a declarat Iurie Leancă.
În acest context, el le-a sugerat colegilor politicieni să-i invite pe prim-ministru și ministrul Finanțelor în exercițiu să discute planul măsurilor anticriză, deoarece o parte din banii prevăzuți în buget nu vor ajunge. „Mă miră calmul și declarațiile frumoase ale politicienilor”, a spus ex-premierul.

Potrivit lui, 20 de milioane de dolari de la Banca Mondială care nu depind de cooperarea noastră cu FMI, de asemenea, nu se folosesc. „Atunci cînd eu am fost prim-ministru, noi am solicitat BM să ne acorde asistență pentru diverse proiecte – guvernarea electronică, reforma aparatului administrativ – unul dintre cele mai importante obiective la reformarea guvernării. Dar această guvernare nu a reușit să-și stabilească prioritățile. Adică bani, în principiu, deja sînt, dar nimeni nu-i poate folosi. În acest an, în țară nu există niciun proiect investițional, deoarece bani nu sînt din cauza prostiei liderilor noștri”, consideră ex-premierul.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав