Transnistria stiri: 1404
Preşedintele stiri: 4064

Europa nu vrea rachete americane pe teritoriul ei!

21 iun. 2015,, 23:31   Externe
5779 5

Foto: vesti.az

Berlinul se teme ca Europa se va trezi in epicentrul unei noi confruntari dintre Est si Vest. Potrivit presei, Germania ar urma sa gazduiasca noi unitati militare ale SUA.

Partenerii europeni din NATO ai Statelor Unite se pronunta impotriva dislocarii pe teritoriul lor de rachete americane, capabile sa fie echipate cu focoase nucleare. Potrivit publicatiei Der Spiegel, ideea a fost respinsa de Germania si Franta.

SUA analizeaza posibilitatea amplasarii de rachete strategice in Europa ca raspuns la presupusa incalcare de catre Rusia a tratatului de lichidare a rachetelor cu raza medie si mica de actiune, dar europenii considera ca aceste actiuni ale Moscovei nu au fost dovedite.

Acuzatiile Washingtonului vizeaza testarea de catre Rusia a rachetei de croaziera cu raza medie de actiune R-500, precum si a rachetei balistice RS-26. In plus, serviciul german de spionaj, BND, nu considera ca, in momentul de fata, exista o amenintare reala din partea Rusiei. Directorul adjunct al institutiei, Guido Muller, este de parere ca declaratiile presedintelui Vladimir Putin privind completarea arsenalului fortelor nucleare cu alte 40 de rachete fac parte din "spectacolul propagandistic" al Kremlinului.

Muller sustine ca spionajul german este la curent cu planurile de modernizare ale Moscovei, dar realizarea lor ridica mari semne de indoiala, precizeaza Der Spiegel. Potrivit publicatiei, Berlinul se teme ca Europa s-ar putea trezi in epicentrul unui nou conflict dintre Est si Vest, Germania devenit, in acest caz, un avanpost strategic. Printre atlele, este vorba de deplasarea pe teritoriul tarii a 5000 de militari americani si unitati de tehnica grea.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?