X 
Transnistria stiri: 1447
Preşedintele stiri: 4072

Moldova intenţionează să adere la Adunarea Interparlamentară a Ortodoxiei

10 iun. 2015,, 14:45   Societate
2190 1
Молдова присоединится к Межпарламентской ассамблее Православия
Foto: publika.md
Moldova planifică să adere la Adunarea Interparlamentară a Ortodoxiei (AIO), ale cărei scopuri şi sarcini sînt creşterea rolului ortodoxiei în cadrul Uniunii Europene şi consolidarea ortodoxiei ca entitate spirituală, culturală şi politică, inclusiv prin sprijinirea drepturilor omului şi a libertăţilor religioase, nu doar pentru creştini, ci şi pentru adepţii altor religii, prin intervenţii pe lîngă organizaţiile internaţionale şi autorităţile naţionale. Informația a fost comunicată marţi de către preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, la întîlnirea la Chişinău cu reprezentantul României în AIO, Petru Andea.

Potrivit agenţiei "Infotag", părţile au discutat scopurile şi funcţionarea AIO, precum şi activitatea delegaţiilor parlamentare naţionale.

Andrian Candu s-a arătat interesat de aderarea Parlamentului Republicii Moldova la Adunarea Interparlamentară a Ortodoxiei, discutînd cu oaspetele român etapele pe care ar trebui să le parcurgă Moldova pentru a legaliza participarea la acest for – de la observator la membru cu drepturi depline.

Vicepreşedintele Fracţiunii parlamentare a PLDM, Valeriu Streleţ, prezent la întîlnire, de asemenea, a pledat pentru oficializarea colaborării cu forul interparlamentar al ortodoxiei.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?