X 
Transnistria stiri: 1447
Preşedintele stiri: 4072

Rezultatele operaţiunii organizată de Interpol în cinci ţări, inclusiv moldova

5 iun. 2015,, 17:35   Societate
2590 0
Полицейскими изъята контрафактная продукция на сумму около 4 миллионов леев
Foto: newsmoldova.md
Patru milioane de lei. Aceasta este valoarea mărfurilor contrafăcute, confiscate de reprezentanţii Inspectoratului General al Poliţiei în urma operaţiunii "Black Poseidon IV", care s-a desfăşurat pe parcursul lunii mai. În total, poliţia a depistat 140 de cazuri de păstrare şi comercializare a produselor contrafăcute.

Printre bunurile confiscate de reprezentanţii IGP sunt aparate de uz casnic, piese de schimb pentru autoturisme, jucării şi îmbrăcăminte.

Poliţia a efectuat controale în pieţele şi centrele comerciale, precum şi în depozite.

"Pentru a identifica falsul, noi apelăm la ajutorul reprezentanților oficiali a brandurilor în țara noastră. Anume ei ne confirmă - este un produs contrafăcut sau nu", a declarat angajatul Inspectoratului Naţional de Investigaţii, Ruslan Petrusenco.

Cea mai mare parte a mărfurilor confiscate provine din import. Totuşi, de această activitate ilegală se ocupă şi unele companii din ţară. De curând, a fost închisă o secţie clandestină în care era produsă halva.

Poliţia a depistat şi o secţie de producere a ţigărilor.

Pentru producerea şi comercializarea mărfurilor contrafăcute, legislaţia prevede amenzi între 70.000 şi 100.000 de lei.

Scopul operaţiunii "Black Poseidon IV" a fost deconspirarea reţelelor de producere şi comercializare a mărfurilor contrafăcute. Acţiunea este organizată de INTERPOL şi se desfăşoară concomitent în cinci ţări, inclusiv Moldova.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?