X 
Arşiţa stiri: 195
Jocurile Olimpice stiri: 164
Transnistria stiri: 1458

Germania, pregătită să contribuie la stabilitatea Egiptului, afirmă cancelarul german

4 iun. 2015,, 05:00   Externe
5863 7

Foto: agerpres.ro

Germania va face totul pentru a se asigura că Egiptul poate fi o națiune stabilă cu o economie puternică, a declarat miercuri cancelarul german Angela Merkel, cu prilejul unei vizite efectuate la Berlin de președintele egiptean Abdel-Fattah al-Sissi, relatează DPA. Abordând însă actualele politici egiptene, cancelarul german a criticat menținerea de către Cairo a pedepsei cu moartea și măsurile actualului guvern de a limita activitatea unor organizații neguvernamentale precum Konrad Adenauer Foundation, care se axează pe educația civică.

Angela Merkel a subliniat că ar dori să vadă progrese mai rapide în domeniul democrației și al drepturilor omului, în special când este vorba de aplicarea pedepsei cu moartea în Egipt, dată și în cazul fostului președinte Mohammed Morsi. 'Este o diferență de opinie. Și aceasta include abolirea pedepsei cu moartea, chiar și în cazuri de terorism', a afirmat cancelarul german în cadrul unei conferințe de presă, care s-a încheiat rapid după ce un ziarist a început să strige că președintele al-Sissi este un criminal, provocând dezaprobare în rândul jurnaliștilor egipteni prezenți.

Vizita președintelui Al-Sissi, care este însoțit în vizita sa la Berlin de un grup de reprezentanți ai oamenilor de afaceri, a provocat contradicții în rândul clasei politice din Germania. Unii politicieni au afirmat că liderul egiptean trebuia să fi efectuat vizita în Germania numai după ce țara sa înregistra mai multe progrese pe calea democrației.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав