X 
Transnistria stiri: 1449
Preşedintele stiri: 4075

Europa s-a arătat surprinsă că și împotriva ei există sancțiuni

2 iun. 2015,, 13:50   Externe
3160 8
Foto: lenta.ru
La 27 mai 2015 Moscova a expediat țărilor din Uniunea Europeană lista persoanelor, cărora li se interzice intrarea pe teritoriul Rusiei. Documentul transmis de MAE al Federației Ruse reprezentanței Uniunii Europene la Moscova conține 89 de nume și a fost întocmită drept răspuns la acțiunile Uniunii Europene.

Campania privind sancțiunile reciproce ale Uniunii Europene și Rusiei, inclusiv cele ce țin de vize, durează deja peste un an, însă pînă acum acest subiect continuă să fie unul dintre cele mai sensibile și discutate în relațiile Moscovei și Bruxelles-lui.

La finele săptămînii trecute aceasta a căpătat o evoluție nouă. În mass-media occidentală a ajuns „lista neagră” a cetățenilor țărilor UE, cărora li s-a interzis intrarea în Rusia. Moscova, recunoscînd că acest document a fost expediat în mod confidențial partenerilor europeni, a refuzat să comenteze fiecare persoană în parte. Însă Secretarul de presă al reprezentanței UE la Moscova, Soren Liborius, a confirmat autenticitatea „listei negre”.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?