Transnistria stiri: 1447
Preşedintele stiri: 4072

BERD a investit în Moldova peste 970 de milioane de euro

18 mai. 2015,, 18:00   Economie
2126 0

Foto: gazeta.ru

Climatul investițional din Republica Moldova a fost prezentat la forumul de afaceri al Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), care s-a desfășurat în cadrul reuniunii anuale a Consiliului Guvernatorilor BERD, în perioada 14-15 mai la Tbilisi, Georgia. La eveniment a participat vicepremierul, ministrul Economiei, Stephane Bride, care este și guvernator al Republicii Moldova la BERD, notează NOI.md.

Potrivit Ministerului Economiei, în cadrul forumului de afaceri delegația moldovenească a expus oportunitățile investiționale în diverse sectoare ale economiei naționale.

Agenda reuniunii a inclus sesiunea plenară a guvernatorilor BERD, ședința echipei pe energie, prezentări și discuții axate pe promovarea investițiilor sustenabile, consolidarea instituțiilor, promovarea integrării regionale și soluționarea provocărilor economice globale.

De la începutul activităţii sale în Republica Moldova în anul 2005, BERD a finanțat 110 proiecte, investind în economia moldovenească peste 970 de milioane de euro. Portofoliul actual al BERD constituie 430 de milioane de euro, alocați pentru infrastructură (65% din suma totală), instituțiile financiare (17%), industrie, comerț și agrobusiness (12%), sectorul energetic (6%).

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?