Transnistria stiri: 1404
Preşedintele stiri: 4064

Investitorii străini au editat noua „Carte Albă”

15 mai. 2015,, 17:30   Business
2747 1
Иностранные инвесторы издали новую "Белую книгу"
Foto:businessportal.by
Asociația Investitorilor Străini (FIA) a publicat cu ocazia celei de-a zecea aniversări a activității sale în Moldova noua ediție a „Cărții Albe”, cu un complex de propuneri ale celor mai mari investitori străini care activează pe teritoriul țării, pentru modificarea unui șir de acte legislative ce creează în prezent dificultăți în activitatea lor în Moldova, precum și descurajează venirea în republică a unor noi investitori străini, relatează NOI.md.

Asociația Investitorilor Străini (FIA), ai cărei membri sînt cele mai mari companii cu capital străin din țară, precum și companiile cu cea mai lungă durată de activitate pe teritoriul Moldovei, ale căror aport cumulat depășește jumătate din volumul total al investiţiilor străine directe din republică, marchează cea de-a 10-a aniversare de la începutul activității sale.

În legătură cu acest eveniment, după 6 ani din momentul prezentării ultimului set de recomandări, editat în 2006, FIA a anunțat publicarea noii ediții a „Cărții Albe”. Această publicație include recomandări pentru îmbunătățirea climatului investițional în țară, elaborate de experții celor mai mari companii cu capital străin. Investitorii străini au stabilit un șir de probleme importante în baza situațiilor reale, care complică activitatea zilnică a companiilor, precum și problemele care stau în calea ameliorării climatului investițional în Moldova. Experții au sugerat, de asemenea, soluții separate pentru fiecare caz concret.

Noua ediție a „Cărții Albe” include propuneri de perfecționare a actelor legislative în astfel de domenii cum sînt legislația fiscală, legislația muncii și legislația din domeniul concurenței.

FIA este o organizație non-comercială și nepolitică, al cărei scop principal este menținerea dialogului între autoritățile Moldovei și investitorii în vederea creării unui climat favorabil pentru investiții străine.

FIA, de asemenea, face parte din rețeaua regională a asociațiilor investitorilor străini, organizațiilor care activează cu succes în țările sale.

Membrii Asociației sînt cele mai mari companii cu capital străin din Moldova, a căror activitate cuprinde întregul spectru al domeniilor economiei țării, cum sînt: agricultura, sectorul bancar, telecomunicațiile, industrie etc., precum și cele care produc un sortiment larg de mărfuri și prestează servicii.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?