Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Fanii cluburilor Zimbru și Dacia s-au atacat reciproc de Ziua Victoriei

11 mai. 2015,, 10:10   Sport
4017 0
Фанаты клубов Zimbru и Dacia штурмовали друг – друга в День Победы
Foto: protv.md
Meciul de fotbal, din cadrul Diviziei Naționale, dintre cluburile Zimbru și Dacia care a avut loc de Ziua Victoriei, 9 mai, pe stadionul Zimbru din capitală, s-a făcut remarcat printr-o încăierare între fani, implicarea poliției și reținerea bătăușilor. Principala cauză a bătăii fanilor a fost refuzul oficial al conducerii Zimbru de a permite accesul suporterilor echipei adversare la întîlnire. Proprietarul clubului Dacia, Adlan Șișhanov, este predispus să-i justifice pe fanii echipei sale, relatează NOI.md.

Bătaia dintre suporterii adversarilor tradiționali – Zimbru și Dacia – a început după ce în cadrul primei reprize, pe tribunele stadionului au pătruns „prin contrabandă” fanii clubului Dacia. Prin contrabandă, deoarece, în pofida biletelor cumpărate de acești cetățeni cu propriii bani, conducerea clubului Zimbru încă joi, 7 mai, a anunțat la Federația Moldovenească de Fotbal hotărîrea de a nu permite accesul suporterilor echipei adversare la meci, în baza prevederilor respective ale actelor normative din domeniul sportului care permit delimitarea accesului pe stadion a fanilor „sancționați anterior pentru abateri disciplinare sau ca urmare a acțiunilor cărora la meciurile campionatului cluburile de fotbal au fost sancționate”.

Drept urmare, suporterii clubului Dacia, care s-au strecurat pe stadion, s-au adunat pe tribuna oaspeților și și-au exprimat protestul, aruncînd pe cîmpul de fotbal cîteva fumigene și torțe. În replică, suporterii gazdelor, adică ai clubului „Zimbru”, au atacat tribuna fanilor adversarilor. S-a declanșat o altercație. Polițiștii care au intervenit i-au scos de pe tribuna stadionului și i-au escortat la Comisariatul de Poliție al sectorului Botanica. Au fost reținuți 15 cei mai activi fani bătăuși din ambele părți.

Comentînd ulterior pentru mass-media cele întîmplate, proprietarul Clubului Dacia, Adlan Șișhanov, a dat vina pentru revoltele fanaților pe administrația Clubului Zimbru. Șișhanov nu a negat că încăierarea a fost provocată de acțiunile suporterilor clubului lui, însă consideră că oponenții nu au avut dreptul să le interzică să fie prezenți la meci și să-și susțină clubul. Dacia intenționează să depună o plîngere la adresa administrației sportive la nivel național sau chiar mai înalt. Totodată, la 31 august a anului trecut și fanii Clubului Zimbru nu au fost lăsați la meciul împotriva Daciei, care a avut loc la Speia.

În ceea ce privește rezultatul meciului, despre care mulți au uitat din învălmășeală , Dacia a învins cu scorul 1:0. Singurul gol a fost marcat în minutul al 67-lea de către Evgheni Cociuc, după ieșirea unu la unu cu portarul advers.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?