Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Expoziție aniversară a meșterului cioplitor în lemn Victor Pelin

7 mai. 2015,, 12:30   Societate
2734 0

Foto: noi.md

În perioada 7 mai – 7 iunie 2015, la Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală (MNEIN) din Chișinău va avea loc expoziția aniversară a meșterului cioplitor în lemn Victor Pelin. Expoziția cu genericul „Emoții transpuse în lemn” va fi inaugurată astăzi, la ora 15.00, în incinta MNEIN, notează NOI.md.

În cadrul atelierului de creație pe care l-a deschis în satul Bălțata, raionul Criuleni, Victor Pelin se ocupă, începînd cu anii 90, de prelucrarea artistică a lemnului. Primele lucrări au fost niște suporturi pentru lumînări făcute din rădăcini de lemn. Panourile decorative „Madonna”, „Tangou”, „Pasiune”, „Gingășie”, „Serenada”, „Fata cu părul de foc” i-au adus mare succes meșterului.

Originalitatea lucrărilor, individualitatea și frumusețea lor au fost de nenumărate ori recunoscute, demonstrate de multiplele diplome de participare la diferite concursuri și expoziții.

Lucrările create de Victor Pelin au reprezentat țara la expozițiile din Ucraina, România, Italia, Germania, Rusia, China.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?