Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

NATO menține un canal de comunicare cu Moscova

4 mai. 2015,, 14:30   Externe
3128 1

Москва поговорит с НАТО напрямую
Foto: glavcom.tv

Canalele de comunicare între Bruxelles și Moscova sunt deschise non-stop șapte zile pe săptămână, a declarat un purtător de cuvânt al NATO, într-un comentariu la afirmațiile mass-media germane potrivit cărora Alianța intenționează să înființeze o linie directă de comunicare cu înaltul comandament al forțelor armate ruse, potrivit Sputnik.

Organizația Tratatului Atlanticului de Nord menține în permanență canale de comunicare între liderii militari ai Alianței și omologii lor ruși, a indicat duminică presei un purtător de cuvânt al Alianței, care a solicitat anonimatul.

Declarația sa intervine după ce presa germană a scris că Alianța intenționează să înființeze o linie de comunicare directă cu Moscova pentru a putea rezolva de urgență problemele ce pot apărea pe fondul tensiunilor actuale între Rusia și Occident.

'La începutul anului 2015, țările membre NATO au convenit să instituie o serie de proceduri ce reglementează negocierile cu militarii ruși', a amintit purtătorul de cuvânt menționat.

Potrivit acestuia, responsabili ai Alianței și comandamentul forțelor armate ruse dispun de liniile de comunicare necesare.

'Comandantul șef al forțelor aliate în Europa, generalul american Philip Breedlove, și președintele Comitetului militar al NATO, /generalul danez Knud Bartels/ pot lua inițiativa de a începe negocieri cu colegii lor ruși', a indicat același purtător de cuvânt.

El a mai spus că aceste 'canale de comunicare au fost deschise non-stop, șapte zile pe săptămână' și au fost 'testate cu regularitate'. 'În plus, unele țări aliate întrețin cu Rusia contacte bilaterale la nivel militar', a adăugat acesta.

NATO a înghețat de mai bine de un an orice colaborare militară și civilă cu Moscova, menținând însă un dialog cu politic ca urmare a rolului Rusiei în criza ucraineană.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?