Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4055

Moldova a primit invitaţie oficială de participare la Summitul Parteneriatului Estic de la Riga

29 apr. 2015,, 12:45   Politică
3176 3
Молдова получила приглашение на саммит Восточного партнерства
Fotо: 5min.by
Secretarul de stat al Ministerului de Externe al Letoniei, Andreis Pildegovics, a transmis ieri şefilor misiunilor diplomatice din Azerbaidjan, Armenia, Belarus, Georgia, Moldova şi Ucraina invitaţii oficiale de participare la summitul Parteneriatului Estic, care va avea loc la Riga pe 21-22 mai, notează agenţia "Infotag" cu referire la presa din Letonia.

Invitaţiile au fost semnate de preşedintele Consiliului UE, Donald Tusk, preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, şi prim-ministrul Letoniei, Laimdota Straujuma.

Înmînînd invitaţiile, Pildegovics a subliniat că Summitul de la Riga va acorda posibilitatea de a aprecia progresul atins din momentul precedentului summit, de la Vilnius în 2013. De asemenea, la Riga se va discuta evoluţia politicilor PaE şi cooperarea dintre UE şi statele partenere în cadrul interacţionării bilaterale şi multilaterale.

Participanţii la întrevedere au făcut schimb de opinii cu privire la pregătirile pentru summitul de la Riga şi, după cum a menţionat Ministerul de Externe al Letoniei, ambasadorii au apreciat înalt lucrul realizat.

"Parteneriatul Estic" este un proiect al Uniunii Europene, creat cu scopul dezvoltării relaţiilor cu şase state vecine postsovietice: Ucraina, Moldova. Azerbaidjan, Armenia, Georgia şi Belarus. A fost iniţiat în 2008 de către Polonia şi Suedia. A fost aprobat la summitul de la Praga. Primul summit al PaE a avut loc în 2009 la Praga (Cehia), al doilea – în 2011 la Varşovia (Polonia), al treilea – în 2013 la Vilnius (Lituania).
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?