Transnistria stiri: 1448
Preşedintele stiri: 4073

În Moldova a crescut volumul tranzacțiilor cu rubla rusească

28 apr. 2015,, 09:30   Economie
3442 0
В Молдове вырос объем сделок с рублем
Foto: banki-birji.rf
În Republica Moldova, pe parcursul ultimei luni, a crescut semnificativ volumul tranzacțiilor cu rubla rusească pe piața valutară internă în numerar, informează NOI.md.

Potrivit datelor Băncii Naționale a Moldovei, volumul tranzacțiilor cu rubla rusească, în luna martie 2015, a constituit 34,9 milioane de dolari SUA, cu aproape 20% mai mult decît în luna precedentă. Volumul cumpărării rublei rusești contra lei moldovenești pe piața valutară internă a crescut în luna martie cu circa 23% și a constituit 30,9 milioane de dolari, iar volumul vînzării a rămas la nivelul de 4 milioane de dolari. Ponderea tranzacțiilor cu rubla rusească la casele de schimb valutar a crescut cu 4,9 puncte procentuale și a constituit 14,7% din rulajul total.

Volumul tranzacțiilor cu grivna ucraineană în luna martie 2015 a constituit 0,7 milioane de dolari, cu 12,5% mai puțin față de luna precedentă. Volumul cumpărării grivnei contra lei moldovenești pe piața valutară internă s-a redus în luna martie cu 25% și a constituit 0,3 milioane de dolari, iar volumul vînzării a rămas la nivelul de 0,4 milioane de dolari. Ponderea tranzacțiilor cu grivna ucraineană la casele de schimb valutar a rămas la nivelul de 0,3% din rulajul total.

Totodată, volumul tranzacțiilor cu leul românesc, în luna martie 2015, a constituit 2,4 milioane de dolari SUA, cu 4,3% mai mult decît în luna precedentă. Volumul cumpărării leului românesc contra lei moldovenești pe piața valutară internă a crescut în luna martie cu 8,3% și a constituit 1,3 milioane de dolari, iar volumul vînzării a rămas la nivelul de 1,1 milioane de dolari. Ponderea tranzacțiilor cu leul românesc la casele de schimb valutar a crescut cu 0,2 puncte procentuale și a constituit 1% din rulajul total.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?