X 
Transnistria stiri: 1405
Preşedintele stiri: 4065

Guvernarea va avea de pierdut dacă nu va publica raportul Kroll, opinii

25 apr. 2015,, 18:00   Societate
3958 0

Foto: ipn.md

Guvernarea îşi va face o mare defavoare, dacă nu va publica raportul Companiei Kroll privind furtul de proporţii de la cele trei bănci. De această părerea sunt invitaţii emisiunii „În PROfunzime” de la postul de televiziune „PRO TV Chişinău”, transmite IPN.

Analistul Victor Ciobanu consideră că prin secretizarea raportului Companiei Kroll, Guvernul va face o foarte mare greşeală. „Vor continua tot felul de presupuneri, de speculaţii privind autorii şi schemele furtului. Deja au început să apară diferite nume, sume diferite, care depăşească şi 30 de mlrd de lei. Parlamentul ar trebui să ceară publicarea raportului. La rândul său, BNM ar fi putut să facă un comunicat de presă în care să răspundă la principalele întrebări care interesează opinia publică” a spus analistul.

Totodată, Victor Ciobanu consideră că o parte din banii sustraşi s-ar afla în ţară. „Din informaţiile strecurate în presă personal am calculat şi am constatat că aproape 3 mlrd de lei sunt în ţară. Cred că această sumă ar putea fi mai mare. Aceşti bani ar putea fi recuperaţi, dacă s-ar dori acest lucru”, a precizat Ciobanu.

Deputatul PL, Iurie Chirinciuc, consideră că raportul Companiei Kroll ar putea să coincidă cu raportul pe care l-a prezentat el în Parlament. „Comisia parlamentară a făcut referinţă la perioada noiembrie 2014 –februarie 2015. Raportul pe care l-am prezentat eu se referă la o perioadă mai îndelungată şi raportul Companiei Kroll se referă la anii 2012 – 2014. Acest raport ar putea să conţină mai multe materiale care i-ar afecta pe unii politicieni de rang înalt. Chiar dacă va fi publicat, mai multe informaţii din raportul Kroll vor fi şterse”, a spus parlamentarul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?