X 
Transnistria stiri: 1404
Preşedintele stiri: 4065

Obama: Rachetele ruseşti S-300 nu vor reuşi să apere Iranul

22 apr. 2015,, 12:15   Externe
3840 14

Foto: cnsnews.com

Iranul nu va fi în măsură să-şi apere instalațiile nucleare de un atac al fortelor americane, utilizînd sisteme ruseşti de rachete S-300. Prezența lor nu va fi un obstacol pentru armata SUA, a declarat președintele american Barack Obama, într-un interviu pentru MSNBC.

Săptămîna trecută, Ministerul Apărării din Rusia a anunţat că acordul cu Iran privind rachete S-300 va fi finalizat în maxim o luna, iar rachetele vor fi livrate către Iran pînă la sfîrșitul anului.

„Trebuie sa luam în calcul urmatoarea perspectiva: avem un buget militar de aproape 600 de miliarde de dolari. Al lor – un pic peste 17 miliarde de dolari. Dacă ei (iranienii) vor primi acest sistem de apărare aeriană, apoi, la nevoie, noi putem depăși (această protecție)” – a declarat Obama. Cu toate acestea, el a spus că nu intenționează să rezolve problemele din regiune „provocînd un război mai mare”.

De asemenea, Obama a avertizat Iranul privind inadmisibilitatea „unui război proxy” în Yemen și furnizarea de arme țarii în care o coaliție de țări arabe sunnite a finalizat o operațiune militară împotriva rebelilor șiiți.

„Am atras atentia iranienilor ca ei trebuie sa fie parte a soluției, nu parte a problemei”, – a declarat liderul american.

Aminitm, pe 13 aprilie, președintele rus Vladimir Putin a semnat un decret care permite livrarea către Iran a rachetelro S-300. Acordul intre Rusia si Iran a fost suspendat de Moscova în mod voluntar în septembrie 2010, în sprijinul eforturilor consolidate ale celor „Şase” (cinci membri permanenti ai Consiliului de Securitate al ONU și Germania) în cadrul negocierilor privind programul nuclear iranian.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?