X 
Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4061

Candu a invocat beneficiile Acordului de asocere pentru Rusia

17 apr. 2015,, 12:11   Politică
4657 3

Candu s-a întîlnit cu Narîșkin. Ce au convenit cei doi oficiali
Foto : ucoz.net

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, l-a asigurat pe președintele Dumei de Stat a Federației Ruse, Serghei Narîșkin, că Moldova este pregătită să discute toate aspectele sensibile legate de crearea Zonei de comerț liber cu UE. Subiectul a fost abordat în cadrul unei întrevederi la Sankt Petersburg, informează NOI.md.

„Acordul de Asociere, inclusiv cel de liber schimb, nu contravine regulilor de comerț cu țările membre ale Comunității Statelor Independente. Mai mult decît atît, Federația Rusă poate beneficia de posibilitățile care ni se deschid în Uniunea Europeană”, acesta a fost mesajul spicherului pentru Serghei Narîșkin.

Totodată, oficialul de la Chișinău a reiterat că Acordul de asociere nu este împotriva cuiva și nu împiedică dezvoltarea relațiilor de cooperare cu partenerii tradiționali ai Republicii Moldova.

În cadrul întrevederii, Andrian Candu și Serghei Narîșkin au convenit asupra relansării dialogului între Parlamentul Republicii Moldova și Duma de Stat a Federației Ruse. Discuția dintre cei doi a vizat și situațiile din UTA Găgăuzia și regiunea transnistreană.

Precizăm că în perioada 16-17 aprilie, Andrian Candu, însoțit de o delegație parlamentară, participă la ședința Consiliului Adunării Interparlamentare a CSI, desfășurată la Sankt-Petersburg.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?