X 
Arşiţa stiri: 195
Jocurile Olimpice stiri: 172
Transnistria stiri: 1459

Zeci de mii de oameni din întreaga lume protestează față de invazia Rusiei în Ucraina

25 feb. 2022,, 12:24   Externe
1078 0

Zeci de mii de oameni din întreaga lume protestează față de invazia Rusiei în Ucraina. Manifestații de amploare au loc în Georgia, Cehia, Polonia și în alte state, care, în trecut, au avut de suferit din cauza agresiunii ruse sau sovietice.

Oamenii adunaţi pe o stradă din Tbilisi au arborat un drapel uriaș al Ucrainei și au scandat mesaje anti-Rusia și anti-Putin. În semn de protest, unul dintre protestatari, care este cetățean rus, a dat foc pașaportului său.

Iar la Praga, mii de localnici, inclusiv ruși care trăiesc și lucrează în Cehia, s-au adunat în piața din centrul orașului și au scandat împotriva agresiunii rusești în Ucraina. Aceștia aveau şi placarde, pe care erau scrise, în mai multe limbi, mesaje de susținere pentru poporul ucrainean. Și în Finlanda au avut loc manifestații similare. Mulți cetățeni ruși prezenți şi-au prezentat scuze în fața ucrainenilor și au declarat că sînt împotriva regimului putinist.

Şi în Israel, cetăţeni ruşi au dat foc paşapoartelor, în semn de protest. Manifestaţiile au avut loc în faţa Consulatului Rusiei din Tel-Aviv.

Proteste au avut loc şi în oraşul Kaunas din Lituania, care au scandat lozinci anti-război, dar şi în Germania şi Sri Lanka.




0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав