X 
Arşiţa stiri: 195
Jocurile Olimpice stiri: 164
Transnistria stiri: 1458

Mass-media: Israelul ar putea începe livrări de armament în Ucraina

15 apr. 2015,, 12:00   Externe
3937 3
Foto: nbm.md
Israelul ar putea începe livrări de armament în Ucraina ca răspuns la ridicarea de către Rusia a embargoului la livrările de complexe de rachete S-300 în Iran. Informația a fost comunicată de publicația NRG, care a făcut referire la o sursă din cadrul mediului militar. Se menționează că deocamdată nu a fost adoptată nici o decizie privind înarmarea armatei ucrainene la nivel de stat.

La 13 aprilie 2015, președintele Rusiei, Vladimir Putin, a permis livrările de complexe de rachete antiaeriene S-300 în Iran prin Rusia. Potrivit spuselor șefului MAE Serghei Lavrov, Moscova a adoptat această decizie ținînd cont de interesele sale comerciale, precum și de aspectul ce ține de reputație. Israelul, SUA și RFG s-au pronunțat împotriva acțiunilor Rusiei.

Prim-ministrul Israelului, Binyamin Netanyahu, a declarat că livrările de S-300 amenință securitatea în Orientul Apropiat, iar Putin a replicat că complexele de rachete au menire strict defensivă și de aceea nu prezintă nicio amenințare pentru Israel.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав