Transnistria stiri: 1406
Preşedintele stiri: 4067

Prim-ministrul va efectua în luna mai o vizită în Polonia

9 apr. 2015,, 09:00   Politică
2719 0

Foto: noi.md

Prim-ministrul Moldovei, Chiril Gaburici, va pleca în mai la Varşovia, la invitaţia colegului polonez, Eva Copacz. Un acord în acest sens a fost atins miercuri, la întrevederea Premierului Chiril Gaburici, cu Ambasadorul Poloniei în RM, Artur Michalski.

Potrivit agenţiei "INFOTAG", cu referire la Serviciul de presă al Guvernului, la întrevedere s-a discutat situaţia social-economică din Moldova şi regiune, precum şi agenda europeană a Republicii Moldova.

Premierul a menţionat că Polonia este "un partener important pentru Republica Moldova şi un promotor activ în procesul de modernizare şi apropiere de standardele europene".

"Guvernul şi-a asumat angajamentul de a accelera reformele, astfel încît beneficiile acestora să fie resimţite cît mai curând de către cetăţeni", a spus el.

Printre principalele priorităţi ale Guvernului, Gaburici a menţionat reforma justiţiei, creşterea economică şi stabilitatea în sistemul financiar-bancar.

"Sîntem deschişi pentru investiţii străine, dar înţelegem foarte bine că pentru a face atractiv mediul de afaceri din Republica Moldova, trebuie să realizăm reformele structurale propuse. Lucrăm intensiv pe acest segment, iar recomandările partenerilor externi sînt foarte importante", a spus premierul.

Părţile au mai discutat subiecte ce ţin de creditului oferit de Guvernul Poloniei, în valoare de 100 milioane de euro, destinat dezvoltării sectorului agroindustrial al Republicii Moldova, debursarea căruia va începe în timpul apropiat.

Artur Michalski a declarat că Polonia este dispusă să amplifice suportul polonez în mai multe domenii de interes comun, inclusiv, pentru avansarea parcursului european al Republicii Moldova.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?