X 
Arşiţa stiri: 195
Jocurile Olimpice stiri: 164
Transnistria stiri: 1458

Livrarea căldurii ar putea fi sistată pe 10 aprilie (VIDEO)

6 apr. 2015,, 15:00   Societate
2559 0
Возможно, отопление отключат 10 апреля
Foto: sibnovosti.ru
Viceprimarul capitalei Vlad Coteț a relatat că livrarea agentului termic continuă fără probleme, notează NOI.md.

„Analizînd cererile consumatorilor, dar și prognoza meteo pentru următoarele zile, propun încheierea sezonului de încălzire pe data de 10 aprilie, cu atît mai mult că va coincide și cu vacanța elevilor, iar media temperaturii afară va fi de 8˚C trei zile consecutive, minima nocturnă va fi de 5-6˚C, maxima diurnă – de 13˚-14˚C”, a afirmat Coteț.

„Dacă am fi fost mai gospodari, mai responsabili din punctul de vedere al eficienței energetice, demult am fi închis sezonul de încălzire. În Finlanda este 0-1˚C , caloriferele sînt reci, în casă e cald, dar, ce-i drept, stratul de beton este de 10 cm, iar stratul de vată minerală este de 20 cm. La noi însă e invers: peretele e de jumătate de metru și oricum e frig. Dacă eram mai puțin sovietici, erau demult și casele încălzite, adică în casă cald și economia făcută!”, a spus Dorin Chirtoacă.

Propunerea viceprimarului urmează a fi discutată și în cazul în care vor permite condițiile meteorologice, livrarea agentului termic va fi sistată la 10 aprilie curent.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав