Transnistria stiri: 1406
Preşedintele stiri: 4067

Guvernul rus solicită extinderea sancțiunilor alimentare

6 apr. 2015,, 13:15   Externe
3870 0

Foto: obiectiv.info

Recent, ca răspuns la o serie de sancțiuni economice și politice impuse împotriva Rusiei, guvernul rus a adoptat o serie de măsuri de răspuns. Deosebit de simțite pentru partenerii europeni odinioară foarte apropiați au devenit sancțiunile alimentare, care au limitat semnificativ importul de produse străine. Astăzi însă, spre surprinderea multor membri ai Guvernului, s-a constatat că există multe „fisuri” în regulamentul ce vizează importul de lapte și alte produse din străinătate. Din aceste considerente, în viitorul apropiat ar putea fi adoptată înăsprirea sancțiunilor alimentare.

Potrivit scrisorii asociației „Soiuzmoloko”, adresată viceprim-ministrului Arkadi Dvorkovici, există necesitatea stringentă de a limita importul de produse brînzoase fabricate într-un șir de țări incluse în lista de sancțiuni. La baza unor astfel de produse stau tehnologii speciale de utilizare a grăsimilor vegetale.

Un aflux foarte mare de astfel de produse în Rusia a fost remarcat în noiembrie și decembrie anul trecut. Principalii importatori au fost Franța, Polonia, Lituania și Danemarca.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?