Transnistria stiri: 1448
Preşedintele stiri: 4073

6 aprilie – Ziua Internațională a Sportului pentru Dezvoltare și Pace

5 apr. 2015,, 13:00   Societate
5735 0

Foto: epochtimes-romania.com

Pe data de 6 aprilie, Organizația Națiunilor Unite, Statele sale Membre și comunitatea internațională vor celebra Ziua Internațională a Sportului pentru Dezvoltare și pace.

Comitetul Național Olimpic și Sportiv din Republica Moldova celebrează această zi prin organizarea unei Lecții Olimpice la Liceul Teoretic Român – Francez „Gheorghe Asachi”, la ora 12.30. Vor participa campioni și medaliați olimpici, reprezentanți ai Comitetului Olimnpic, ai Ministerului Educației – Ministrul Maia Sandu, Directorul general al Direcției generale educație, tioneret și sport a Consiliului municipal Chișinău – Tatiana Nagnibeda – Tverdohleb. La lecție vor asist circa 300 de elevi ai claselor X-XII, dar și cadrele didactice din Liceu.

Ziua Internațională a Sportului pentru Dezvoltare și Pace a fost oficial proclamată de ONU la 23 august 2013 în urma inițiativei lansate de Comitetul Internațional Olimpic, în calitate de observator permanent pe lîngă ONU. Această zi oferă ocazia de a promova sportul și activitatea fizică în calitate de limbaj universal și catalizator al schimbării sociale pentru dezvoltare. Este o platformă de lumptă împotriva stigmatizării și discriminării sociale, contribuie la paritatea între bărbați și femei, la adoptarea unui comportament sănătos și la edificarea păcii.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?