X 
Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4059

PL: În Moldova ar putea apărea un nou focar de instabilitate

3 apr. 2015,, 11:24   Politică
7302 9

Foto: noi.md

Acordarea statutului de raion național-cultural Taracliei ar putea genera un nou focar de instabilitate în Republica Moldova, pe lîngă regiunea transnistreană și cea găgăuză. Poziția a fost exprimată astăzi de către deputații Partidului Liberal. În opinia lor, inițiativa propusă de comuniști este extrem de periculoasă pentru Moldova, notează NOI.md.

În legătură cu includerea acestui proiect de lege pe ordinea de zi a ședinței Legislativului, Mihai Ghimpu și-a îndemnat colegii din PD și PLDM să nu susțină inițiativa.

„Ei s-au gîndit să provoace zîzanie între cetățeni și au venit cu un proiect de acordare a statutului de raion-național cultural bulgarilor. Pentru ce? Ce schimbă aceasta, dacă legislația în vigoare le permite să vorbească și să scrie în limba lor maternă? Asta încă o dată demonstrează că noi nu avem partide care luptă pentru binele cetățenilor, dar avem partide geopolitice, care au o singură misiune – de a crea focare de instabilitate pe acest mult pătimit pămînt”, a menționat Ghimpu.

În opinia deputatului Valeriu Munteanu, inițiativa propusă de comuniști este una antinațională și antistatală, iar prin adoptarea noii legi, va fi încălcată Constituția. „Adoptarea acestui proiect va constitui o formă nouă de autonomie în Moldova. Cei de la guvernare s-au gîndît împreună cu Moscova că mai au nevoie de un focar de instabilitate și și-au spus: «haideți să-l facem în Taraclia»”, a remarcat Munteanu.

Anterior, autorii inițiativei au argumentat că acordarea unui statut special Taracliei va contribui la păstrarea centrului culturii bulgare pe teritoriul Republicii Moldova. Democrații, liberal-democrații și socialiștii s-au arătat dispuși să voteze inițiativa.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?