X 
Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4054

Securiștii transnistreni forțează cazul jurnalistului acuzat de extremism

3 apr. 2015,, 10:00   Societate
3507 2
Приднестровские чекисты форсируют дело радикала
Foto: nistru.net
Angajații KGB-ului nerecunoscutei RMN continuă investigarea cazului jurnalistului Serghei Ilcenco, care este acuzat de extremism. În acest dosar au apărut noi detalii și figuranți, informează NOI.md.

Potrivit serviciului de presă al KGB-ului transnistrean, angajații căruia anchetează acest caz , s-a stabilit „că din Ucraina în mod organizat pe teritoriul Transnistriei au pătruns elemente naționaliste cu scopul de a destabiliza situația politică din republică”. În informația prezentată nu se precizează în ce anume constă activitatea destabilizatoare și cine concret a „pătruns” pe teritoriul nerecunoscutei RMN.

În schimb, anchetatorii au stabilit că Serghei Ilcenco a participat activ la mitingul organizat de Mișcarea obștească „Narodnoe edinstvo”, care s-a desfășurat pe 28 februarie 2015, în parcul „Pobeda”. Numai că Ilcenco nu a ascuns niciodată că a participat la acest eveniment, mai ales că mitingul a fost autorizat de autoritățile locale.

Mai mult, „a fost confirmate relațiile lui Serghei Ilcenco cu mai mulți cetățeni ai Ucrainei care împărtășesc viziuni naționaliste. Printre aceștea se numără:

- Alexei Kaftan – participant activ la operațiunea antitero pe teritoriul „RPD” și „RPL”;
- Semion Semencenko – militar, politician și activist civic ucrainean, a devenit cunoscut în calitate de comandant al batalionului de voluntary „Donbas”;
- Artiom Filipenko – participant activ la operațiunea antitero pe teritoriul „RPD” și „RPL”, voluntar în „Nebaidujii narod”;
- Dmitri Tîmciuk - participant activ la operațiunea antitero pe teritoriul „RPD” și „RPL”, conducătorul Centrului de Cercetări Politico-Militare;
- Artiom Inozemțev – naționalist ucrainean, activist al Uniunii Transnistrenilor din Ucraina, este anunțat în căutare de organele de drept transnistrene;
- Oleg Hvoscevski - naționalist ucrainean, activist al Uniunii Transnistrenilor din Ucraina, este anunțat în căutare de organele de drept transnistrene.

Totodată, potrivit sursei citate, în cadrul unor acțiuni de profilaxie angajații KGB-ului transnistrean au stabilit și confirmat legătura dintre organizatorii mitingului din 28 februarie de la Tiraspol și „reprezentanții comunității criminale din RMN”. Potrivit versiunii KGB-ului transnistrean, „activistul Mișcării obștești «Narodnoie edinstvo» Alen Bartoș, care are antecedente penale (art. 344, p. 4 CP al RMN) și în prezent este reținut pe dosarul penal în baza art. 154, p.4 CP al RMN, și care este în relații apropiate cu A. Dirun (deputat din opoziție în Sovietul suprem de la Tiraspol – nota NOI.md), în timpul mitingului din 28 februarie, contra bani, pentru a crea impresia unei acțiuni de amploare a invitat persoane care au legătură nemijlocită cu structurile criminale”.

KGB-lui transnistrean își exprimă îngrijorare și ca de obicei atenționează cetățenii să fie vigilenți.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?